Player

Custom Stadiums and Colors

Πήγαινε κάτω

Custom Stadiums and Colors

Δημοσίευση από Jimius46 Την / Το Τετ Ιουλ 22, 2015 8:56 pm

Μία νέα προσθήκη γίνεται στους κανόνες. Προκειμένου να δοθεί ένας νέος χαρακτήρας στη μορφή Home-Away που έχει δοθεί στο πρωτάθλημα, προστίθεται μία νέα δυνατότητα. Πλεόν, οι ομάδες θα μπορούν να αγωνίζονται σε custom στάδια, τα οποία θα πρέπει να έχουν πρώτα εγκριθεί για χρήση. Αυτά τα στάδια πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, οι οποίες θα αναφερθούν παρακάτω. Πρώτα όμως ας αναφερθούμε στη διαδικασία έγκρισης. Οι μόνοι που μπορούν να δώσουν ένα στάδιο για έγκριση είναι οι αρχηγοί των ομάδων.
Σε περίπτωση που τα κριτήρια του σταδίου δεν πληρούνται, η ομάδα της οποίας ο αρχηγός κατέθεσε το στάδιο θα λάβει πόντους ποινής. Αυτό γίνεται προκειμένου να αποφευχθεί η κατάθεση σταδίων με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος. Η κατάθεση σταδίων θα γίνεται σε αυτό εδώ το ποστ. Στα στάδια που εγκρίνονται θα προστίθεται από τους admin το κείμενο "Εγκρίθηκε". Ποινές θα δοθούν σε όσους προσθέσουν αυτό το κείμενο από μόνοι τους.
Τα εγκεκριμένα στάδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά από τις ομάδες που τα κατέθεσαν. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να καταθέσει μέχρι δύο διαφορετικά στάδια στη διάρκεια της σεζόν. Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν στάδια της ίδιας ομάδας και στους δύο αγώνες ενός ζευγαριού ομάδων. Οι ομάδες οφείλουν να αποφασίσουν ποιο στάδιο θα χρησιμοποιήσουν κάθε φορά.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! Το loading του σταδίου πρέπει να φαίνεται στο replay, καθώς και το ειδικό checksum του. Οι αντίπαλη ομάδα οφείλει να ελέγχει αν το checksum είναι το ίδιο με αυτό που αναφέρεται στο φόρουμ προκειμένου να διαπιστώσει αν το στάδιο είναι το ίδιο. Σε περίπτωση που παιχνίδι παιχθεί σε λάθος στάδιο, και οι δύο ομάδες θα πάρουν πόντους ποινής. Για να δείτε αν έχετε κρατήσει το φόρτωμα του γηπέδου στο replay, δείτε αν η ειδοποίηση του replay στο chat προηγήθηκε του φορτώματος. Σε διαφορετική περίπτωση επαναλάβετε τη διαδικασία.

Τώρα, ένα στάδιο πρέπει να πληρεί τα ακόλουθα κριτήρια:
Οι συντεταγμένες του σταδίου, οι διαστάσεις των δοκαριών και οι συντεταγμένες τους, οι αρχικές θέσεις τοποθέτησης των παικτών πρίν αρχίσει το παιχνίδι και μετά από κάθε γκολ, τα όρια που μπορεί να φτάσει η ομάδα που δεν έχει κατοχή πριν αρχίσει το παιχνίδι,τα χαρακτηριστικά των τοίχων του γηπέδου καθώς και των διχτιών του τέρματος, τα χαρακτηριστικά της μπάλας εκτός από το χρώμα της, και τα χαρακτηριστικά των παικτών οφείλουν να είναι ίδια με αυτά του σταδίου Βig. Δεν πρέπει να υπάρχουν αόρατα εμπόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ούτε υβριστικό περιεχόμενο με τη μορφή κειμένου ή σχεδίων εντός η εκτός του.
Επίσης, τα εξωτερικά όρια του γηπέδου οφείλουν να είναι ορατά, διαφορετικού χρώματος με την επιφάνεια παιχνιδιού. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει με τη μπάλα. Η επιφάνεια παιχνιδιού οφείλει επίσης να είναι διαφορετική στη συντρηπτική πλειονότητα της από τα default χρώματα των παικτών.

Οποιαδήποτε άλλη διαφορά δεν αποτελεί λόγο τιμωρίας μίας ομάδας, παρόλα αυτά αυτό δε σημαίνει αυτόματη έγκριση του σταδίου. Οφείλεται να εξετασθεί αν οι χρωματικές επιλογές δυσχεραίνουν το παιχνίδι. Σε μία τέτοια περίπτωση το στάδιο δεν θα εγκριθεί.
Η ομάδα των διαχειριστών διατηρεί το δικαίωμα να απορρίπτει οποιοδήποτε στάδιο το οποίο θεωρεί ότι δεν είναι κατάλληλο, καθώς και να προσθέτει νέα κριτήρια χωρίς να ειδοποιεί. Λάβετέ το υπόψιν όταν καταθέτετε στάδια.

Η διαδικασία κατάθεσης σταδίου είναι η ακόλουθη.
Πρέπει να δίνεται υπερσύνδεσμος του σταδίου από όπου μπορεί να κατεβαστεί στον υπολογιστή του καθενός ενώ πρέπει να αναφέρετε και το checksum του. Το checksum του αναφέρεται με το που το φορτώσετε στο room σας ή με την πληκτρολόγηση της εντολής /checksum στο chat του haxball όταν το στάδιο είναι φορτωμένο.

Για να χρησιμοποιηθεί ένα στάδιο πρέπει και οι δύο ομάδες να συμφωνούν στη χρήση του.COLORS
Χρώματα  στα avatar επιτρέπονται να χρησιμοποιηθούν από τις ομάδες. Όσοι παίκτες δεν θέλουν χρώματα μπορούν να τα απενεργοποιήσουν απ'τα options, πράγμα που γίνεται μέσα και στο ίδιο το room.

Ελπίζω αυτές η νέες προσθήκες να σας φανούν χρήσιμες.

_________________
The COAT(craziest of all time) tongue
avatar
Jimius46
άμυνα και κάνε προσευχές

Join date : 16/07/2012
Posts : 95
Location : Σπάρτη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών https://www.youtube.com/jimius46

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Custom Stadiums and Colors

Δημοσίευση από Hazardos Την / Το Πεμ Ιουλ 23, 2015 12:22 pm

Καλησπερα Jim, μια απορια εχω. Αν, π.χ, η ομαδα μου θελει να βαλουμε σε καποιον αγωνα ενα custom σταδιο (το οποιο εχει εγκριθει βεβαιως) η αλλη ομαδα μπορει να αρνηθει και να θελει το κανονικο big. Σε αυτη τη περιπτωση ασφαλως δεν μπορουμε να αναγκασουμε να παιχτει ο αγωνας στο custom σταδιο, ετσι?

_________________
AMP   3v3 tournament
avatar
Hazardos
Playa

Join date : 06/03/2015
Posts : 109

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Custom Stadiums and Colors

Δημοσίευση από Jimius46 Την / Το Πεμ Ιουλ 23, 2015 4:23 pm

Φυσικά, πρέπει και η άλλη ομάδα να συμφωνεί. Αν δεν συμφωνεί, ο αγώνας θα γίνει σε big. Θα μπορούσα να το αφήσω αυτό στην επιλογή της ομάδας που φαινομενικά έχει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά έχουν ήδη παιχτεί αγώνες και δεν θα ήταν σωστό. Αν ποτέ διοργανωθεί ξανά πρωτάθλημα ο κανόνας θα έχει καλύτερη εφαρμογή. Η χωρίς λόγο άρνηση ενός σταδίου που έχει εγκριθεί φυσικά είναι μία συμπεριφορά που αποδοκιμάζεται, παρόλα αυτά δίνεται τουλάχιστον για αυτή τη σεζόν η δυνατότητα άρνησης. Τα στάδια φυσικά θα ελέγχονται σχετικά με το αν προκαλούν lag, κριτήριο που δεν θα έπρεπε να αποτελεί θέμα σε ένα καλό host αλλά μπορεί όντως να επηρεάσει το παιχνίδι.

_________________
The COAT(craziest of all time) tongue
avatar
Jimius46
άμυνα και κάνε προσευχές

Join date : 16/07/2012
Posts : 95
Location : Σπάρτη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών https://www.youtube.com/jimius46

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Custom Stadiums and Colors

Δημοσίευση από Hazardos Την / Το Πεμ Ιουλ 23, 2015 4:32 pm

Το σταδιο της AMP. 

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Εγκρίθηκε


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Jimius46 στις Πεμ Ιουλ 23, 2015 4:37 pm, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : Εγκρίθηκε)

_________________
AMP   3v3 tournament
avatar
Hazardos
Playa

Join date : 06/03/2015
Posts : 109

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης