HFG - Haxball Forum Greece
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Player

Τρίτο Poll

4 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Τρίτο Poll Empty Τρίτο Poll

Δημοσίευση από Jimius46 Παρ Νοε 20, 2015 1:54 pm

Στη τρίτη αυτή ψηφοφορία τίθεται ένα ακόμη σημαντικό θέμα, αυτό της μορφής του πρωταθλήματος. Καλείστε να αποφασίσετε τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα για τις επόμενες 2-3 σεζόν(αν για κάποιο λόγο κριθεί απαραίτητη νέα ψηφοφορία την επόμενη σεζόν, θα επαναληφθεί). Τα format ανάμεσα στα οποία θα γίνει η επιλογή είναι δύο. Σε μελλοντικές ψηφοφορίες θα αποφασιστούν αλλαγές που μπορεί να γίνουν, προκειμένου να προσαρμοστούν καλύτερα στις ανάγκες του πρωταθλήματος, αν χρειαστεί. Ακολουθεί μία γενική περιγραφή του καθενός, καθώς και μερικές χρήσιμες λεπτομέρειες που ίσως σας βοηθήσουν στην επιλογή σας.

Το πρώτο είναι το κλασσικό "Ευρωπαϊκό" format. Η τελική κατάταξη των ομάδων καθορίζεται από το σύνολο των βαθμών που κατάφεραν να συγκεντρώσουν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η κάθε ομάδα αγωνίζεται δύο φορές, μία εντός έδρας και μία εκτός έδρας. Ο αριθμός των παιχνιδιών είναι αυστηρά καθορισμένος ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη καθορίζεται από διάφορα κριτήρια. Σε περίπτωση που αυτά δεν επαρκούν για να διαμορφωθεί η τελική κατάταξη, οι θέσεις θα κατανεμηθούν μέσω κληρώσεως, στην οποία οι ισοβαθμούντες θα έχουν τις ίδιες πιθανότητες . Το συγκεκριμένο σύστημα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτρέπει τη δημιουργία ενός αυστηρού αγωνιστικού προγραμμάτος και να υποστηρίζει πολλαπλές κατηγορίες, μέσω της διαδικασίας προβιβασμών-υποβιβασμών. Συνήθως τέτοιου είδους πρωταθλήματα συνοδεύονται από ένα διαγωνισμό τύπου “κυπέλλου”, στον οποίο συμμετέχουν ομάδες από όλες τις κατηγορίες. Μία τελευταία παρατήρηση που μπορούμε να κάνουμε σχετικά με αυτή τη μορφή πρωταθλήματος είναι ότι υστερεί όσον αφορά την καλή μεταχείριση των νέων παικτών. Δεν προσφέρεται κάποια διαδικασία που διασφαλίζει τον χρόνο συμμετοχής ενός παίκτη αλλά ούτε παρέχεται προστασία στις ομάδες από ξαφνική αποχώρηση ενός παίκτη, γεγονότα που μπορεί να οδηγήσουν στην γρήγορη απώλεια ενδιαφέροντος από τα άτομα και ίσως πρόωρη διάλυση μιας ομάδας. Είναι ίσως η πιο βασική μορφή απ'τις δύο και συνήθως όλα τα πρωταθλήματα περνούν από αυτή τη φάση πρώτα, προκειμένου να θέσουν σταθερά θεμέλια, μέχρι να αυξηθεί το ενδιαφέρον για κάτι πιο πολύπλοκο.
Το δεύτερο είναι το φορμάτ “Πρωτάθλημα+Play-off”. Παίζεται ένα κανονικό πρωτάθλημα και καθορισμένος αριθμός ομάδων περνούν στα play-off. Δίνεται η δυνατότητα, σε περίπτωση που ο αριθμός των ομάδων είναι μεγάλος, να χωριστούν σε ομίλους(μόνο όσον αφορά τη βαθμολογία, ο αριθμός των αγώνων της κανονικής διάρκειας παραμένει ο ίδιος), των οποίων οι καλύτερες ομάδες στο τέλος της σεζόν αποκτούν πρόσβαση στα Playoff. Αυτό δίνει ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα μέχρι το τέλος του, δίνοντας την ευκαιρία ακόμη και σε ομάδες που δεν είχαν καλή πορεία στη κανονική διάρκεια να κάνουν την έκπληξη. Μέσω ενός τέτοιου πρωταθλήματος διευκολύνεται η αφομοίωση και η εξέλιξη νέων παικτών μέσω διασφάλισης χρόνου συμμετοχής, δίνονται κίνητρα για παραμονή των παικτών στις αρχικές τους ομάδες και όχι τη μετακίνησή τους, ενώ η διαδικασία του “Draft” δίνει ευκαιρία σε αδύναμες ομάδες με λιγοστά μέλη να αναπληρώσουν το roster τους και να έχουν νικηφόρα πορεία την επόμενη σεζόν . Φυσικά, ένα πρωτάθλημα τέτοιου είδους είτε έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, είτε μεγαλύτερη συχνότητα αγώνων ανά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τέλος, τα καθήκοντα των αρχηγών είναι αρκετά περισσότερα. Η παραπάνω μορφή πρωταθλήματος ταιριάζει περισσότερο σε ένα πρωτάθλημα 4ν4, καθότι είναι αρκετά πιο πολύπλοκή ενώ απαιτείται σταθερότητα και συνέπεια από παίκτες και ομάδες.


Μπορείτε μαζί με την επιλογή σας να γράψετε και σκέψεις σας σχετικά με το τι πιστεύετε για την ίση μεταχείριση των παικτών και αν αυτό μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την δημιουργία αυστηρών κανόνων αλλά και οτιδήποτε άλλο σχετικά με το θέμα. Προκειμένου να γράψετε τις σκέψεις σας, πρέπει να συμπεριλάβετε και την ψήφο σας στην απάντηση σας.

Μία σημείωση: Όλες οι ψηφοφορίες θα είναι ανοικτές μέχρι και το τέλος της διαδικασίας. Είναι σημαντικό όλοι οι αναγνώστες να εκφράσουν τη γνώμη τους, αναξαρτήτως αν συμφωνούν η όχι με το μέχρι τώρα αποτέλεσμα των ψηφοφοριών. Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία, απ' τη στιγμή που σας ζητείται να δώσετε τη γνώμη σας.

_________________
The COAT(craziest of all time) tongue
Τρίτο Poll 2v152ld
Jimius46
Jimius46
άμυνα και κάνε προσευχές

Join date : 16/07/2012
Posts : 95
Location : Σπάρτη

https://www.youtube.com/jimius46

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τρίτο Poll Empty Απ: Τρίτο Poll

Δημοσίευση από Hazardos Κυρ Νοε 22, 2015 1:10 am

Αν και το Ευρωπαικό φορματ είναι πιο απλό και γρήγορο, πρέπει να πω οτι τα play-offs κάνουν το πρωτάθλημα πολύ πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικο. Επίσης το Draft θα ήταν μια ωραία καινοτομία. Θέληση να υπάρχει και ολα γίνονται, αν και τελευταία παρατηρείται μια μείωση στη κινητικότητα του forum λόγω των αυξημένων υποχρέωσεων που απαιτεί η εποχή. Οπότε πάω με το "Πρωτάθλημα+Play-off" format.

_________________
AMP   3v3 tournament
Τρίτο Poll AMP_logo_2
Hazardos
Hazardos
Playa

Join date : 06/03/2015
Posts : 109

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τρίτο Poll Empty Απ: Τρίτο Poll

Δημοσίευση από Salonika3 Τετ Νοε 25, 2015 3:06 pm

Κλασσικό πρωτάθλημα με δυο γύρους εντός/εκτός έδρας και με κριτήρια ισοβαθμίας ως εξης:
1) Περισσότερες νίκες
2) Καλύτερη διαφορά τερμάτων υπέρ/κατά
3) Περισσοτερα τερματα υπέρ
4) Αποτέλεσματα αγώνων των ισοβαθμούντων (περισσότερες νίκες, διαφορά τερμάτων, περισσοτερα τερματα υπέρ)

_________________
--------------------------------------------------------------- Aris Salonika --------------------------------------------------------------
Τρίτο Poll Header
----------------Lag and spikes are like religions, you don't know if something is there but you believe it... or not!----------------
Salonika3
Salonika3
Ήμι-άμπαλος

Join date : 16/05/2015
Posts : 20
Location : Rouen, France

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τρίτο Poll Empty Απ: Τρίτο Poll

Δημοσίευση από νουβακας Τετ Δεκ 02, 2015 10:58 pm

Κλασσικό πρωτάθλημα εντός/εκτός
νουβακας
νουβακας
Ήμι-άμπαλος

Join date : 16/09/2015
Posts : 4

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης