HFG - Haxball Forum Greece
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Player

Σύντομος Οδηγός για τη βελτίωση της απόδοσης σας σε Pick Up παιχνίδια

2 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Σύντομος Οδηγός για τη βελτίωση της απόδοσης σας σε Pick Up παιχνίδια Empty Σύντομος Οδηγός για τη βελτίωση της απόδοσης σας σε Pick Up παιχνίδια

Δημοσίευση από Jimius46 Πεμ Οκτ 08, 2015 9:02 pm

Τα παρακάτω αποτελούν μία συλλογή μικρών συμβουλών όσον αφορά τα παιχνίδια σε public rooms. Όταν παίζετε με συμπαίκτες των οποίων το στυλ δε γνωρίζετε, είναι φυσικό για τα πρώτα τουλάχιστον παιχνίδια να υπάρξουν λάθη στη συνεννόηση. Προκειμένου να μειώσουμε όσο μπορούμε τα λάθη απο μέρους μας, μπορούμε να κάνουμε συνήθεια κάποιες απλές ενέργειες.


 • Πριν αρχίσει το παιχνίδι, ως αρχηγός, μπορούμε να επιλέγουμε παίκτες και ταυτόχρονα να τους αναθέτουμε τη θέση στην οποία θα παίξουν. Ως παίκτης, μπορούμε να δηλώσουμε την θέση στην οποία επιθυμούμε να παίξουμε. Παρόλα αυτά, αν ο αρχηγός μας αναθέσει άλλη θέση, οφείλουμε να υποχωρήσουμε, προκειμένου να γίνει ένα καλό παιχνίδι.
 • Γνωρίζοντας τη θέση μας, μπορούμε πλέον να αφοσιωθούμε στο δικό μας παιχνίδι. Προσπαθούμε να μην κάνουμε ριψοκίνδυνες κινήσεις. Μπορούμε να αναδείξουμε το παιχνίδι μας όταν είμαστε βέβαιοι πως οι συμπαίκτες μας θα μας καλύψουν σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.
 • Δεν απομακρυνόμαστε υπερβολικά από τους συμπαίκτες μας, εκτός και αν μας έχει ανατεθεί τέτοιος ρόλος. Προσπαθούμε να βρισκόμαστε ανοιχτοί για πάσα, ειδικά σε περιπτώσεις που ο συμπαίκτης μας δεν έχει άλλη επιλογή από το να δώσει τη μπάλα.
 • Αν δούμε πως ο συμπαίκτης μας, ο οποίος κατέχει τη μπάλα, βρίσκεται σε δύσκολη θέση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το avatar μας προκειμένου να απομακρύνουμε τους αντιπάλους από κοντά του, κάνοντάς του screen. Με το screen προσπαθούμε επίσης να δημιουργήσουμε μία δίοδο προκειμένου να μπορεί να απομακρύνει τη μπάλα σε περίπτωση κινδύνου.
 • Αν κάποιος συμπαίκτης μας κάνει screen, προσπαθούμε να το εκμεταλλευτούμε, περνώντας κάτω απ'το screen, δηλαδή απ'την πλευρά που είναι ελεύθερη, και όχι πάνω από το screen.
 • Δεν πανικοβαλλόμαστε και δεν απομακρύνουμε την μπάλα μόνο και μόνο για να μην βρίσκεται στη κατοχή μας. Αντί αυτού, είτε προφυλλάσουμε τη μπάλα με το avatar μας( όταν βρισκόμαστε κοντά στις γωνίες του γηπέδου και δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να κλέψει τη μπάλα και να μπορεί να σκοράρει ταυτόχρονα), είτε υποχωρούμε αφήνοντας τον αντίπαλο να κλωτσάει τη μπάλα προς τα εμάς μέχρι να μπορούμε να τη διώξουμε χωρίς κίνδυνο.
 • Αποφεύγουμε τα spam. Προσπαθούμε να αποφύγουμε όσο γίνεται τις καταστάσεις spam, καθώς είναι πιθανή μία σπόντα η οποία μπορεί να πιάσει εξ' απροόπτου τους συμπαίκτες μας.
 • Γυρίζουμε πίσω, καλύπτωντας τους αντιπάλους μας στις αντεπιθέσεις. Αφήνουμε τον τελευταίο συμπαίκτη μας στην άμυνα να αποκρούσει τη μπάλα.
 • Αμυνόμαστε και στις δύο περιοχές του γηπέδου. Στη περιοχή του αντιπάλου μας, φυλάμε τους παίκτες, προκειμένου να μην ξεφύγουν σε κάποια αντεπίθεση. Στην περιοχή μας προσπαθούμε να φυλάξουμε την μπάλα από το να μπει στην εστία. Συνήθως αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε περιορίζοντας τις διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει η μπάλα σε αυτές που καταλήγουν εκτός εστίας. Μπορούμε να επιτύχουμε στην άμυνα αν οδηγούμε τους αντιπάλους σε θέσεις  από τις οποίες δεν έχουν απευθείας δίοδο προς το τέρμα. Κάνουμε το έργο τους δύσκολο.
 • Δεν παρασυρόμαστε ούτε από τη πορεία της μπάλας, ούτε από την πορεία των παικτών. Όταν αμυνόμαστε δεν προσπαθούμε να πάμε εκεί που βρίσκονται, αλλά να μιμηθούμε την κίνησή τους όσο τους πλησιάζουμε. Αυτό τους εμποδίζει να μας περάσουν, να μας ντριπλάρουν.
 • Δεν είμαστε ατομιστές. Υπάρχουν και άλλα άτομα τα οποία παίζουν μαζί μας. Χωρίς αυτά τόσο δε θα μπορούσαμε να παίξουμε όσο και δε θα είχαμε ποτέ την ευκαιρία να νικήσουμε. Όταν δεν έχουμε που να πάμε με τη μπάλα ή βλέπουμε πως μας επιτίθενται και έχουμε συμπαίκτη που είναι ανοικτός, δίνουμε πάσα, ακόμα και αν βρίσκεται πίσω μας. Έτσι δημιουργούμε νέα κενά στην άμυνα των αντιπάλων.
 • Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, παίζουμε καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν εγκαταλείπουμε τους συμπαίκτες μας.
 • Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, σεβόμαστε τα άλλα άτομα. Το γεγονός ότι δεν είχαν καλή απόδοση στο παιχνίδι δεν αποτελεί δικαιολογία για να τους περιπαίξουμε.
 • Μιλούμε στους συμπαίκτες μας με τον σωστό τρόπο. Αν θέλουμε να κάνουν κάτι προκειμένου να μας βοηθήσουν, το θέτουμε ευγενικά και απλά, ώστε να είναι σε θέση να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.
  π.χ. "Θα ήθελα να με βοηθήσεις κάνοντας αυτό όταν έχω τη μπάλα."
 • Κάνουμε λήψη replay των παιχνιδιών που παίζουμε. Δεν είμαστε θέση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού να δούμε τα λάθη μας. Παρακολουθώντας τις επαναλήψεις εντοπίζουμε τα λάθη μας αλλά και τα λάθη που κάνουν συχνά οι συμπαίκτες μας, ώστε την επόμενη φορά να είμαστε σε θέση να τους καλύψουμε. Δεν επικεντρωνόμαστε στον αντίπαλο. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε το δικό μας παιχνίδι.


Αντιλαμβάνομαι ότι κανένας μας δε είναι τέλειος. Αν όμως όλοι μας προσπαθούμε να εφαρμόζουμε όσα πιο πολλά από αυτά τα σημεία και ότι άλλο θεωρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει εμάς και τους συμπαίκτες μας θα έχουμε πολύ καλύτερα παιχνίδια και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι, ανεξαρτήτως νίκης και ήττας. Το κάθε παιχνίδι που περνάει μας βρίσκει καλύτερους, δεν είναι χάσιμο χρόνου. Προσπαθούμε με τη στάση μας να δημιουργούμε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα. Δεν μπαίνουμε σε Room προκειμένου να προσβάλουμε, να εξαπολύσουμε σφοδρή κριτική, να κατευθύνουμε την οργή και τα νεύρα μας προς τους άλλους. Είμαστε προσεκτικοί απέναντι στα άλλα άτομα. Δεν προσπαθούμε να τα εκνευρίσουμε. Προσπαθούμε να πάρουμε κάτι από αυτή την εμπειρία, αφήνοντας ίσες μερίδες και για τους συμπαίκτες μας. Δεν θεωρούμε πως είμαστε άξιοι ειδικής συμπεριφοράς.
Εύχομαι καλά παιχνίδια για όλους μας!

_________________
The COAT(craziest of all time) tongue
Σύντομος Οδηγός για τη βελτίωση της απόδοσης σας σε Pick Up παιχνίδια 2v152ld
Jimius46
Jimius46
άμυνα και κάνε προσευχές

Join date : 16/07/2012
Posts : 95
Location : Σπάρτη

https://www.youtube.com/jimius46

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σύντομος Οδηγός για τη βελτίωση της απόδοσης σας σε Pick Up παιχνίδια Empty Απ: Σύντομος Οδηγός για τη βελτίωση της απόδοσης σας σε Pick Up παιχνίδια

Δημοσίευση από Hazardos Πεμ Οκτ 08, 2015 10:48 pm

Πολύ καλός οδηγός για τους νέους παίκτες! Πραγματικά πιστεύω βοηθάει, πολλά απο αυτά τα εφαρμόζω ακόμα really happy

_________________
AMP   3v3 tournament
Σύντομος Οδηγός για τη βελτίωση της απόδοσης σας σε Pick Up παιχνίδια AMP_logo_2
Hazardos
Hazardos
Playa

Join date : 06/03/2015
Posts : 109

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης